Receptes amb gust de l’hort

La gran quantitat de verdures que ens ha donat l’hort aquest estiu ens ha obligat a donar corda a la imaginació si no volíem acabar dinant i sopant cada dia mongeta tendra bullida, bledes estofades i pebrot a la planxa. Entre els “habitants” de l’hort, i sobretot entre LES “habitants” s’ha posat en marxa un espontani boca-orella de receptes i consells culinaris i de conservació dels aliments, al qual tots hi hem aportat dades i n’hem extret grans quantitats d’idees i informació. Entre això i el màgic Google, vet aquí algunes de les receptes que hem dut a terme amb èxit a casa nostra i que també podeu consultar al bloc Jocs de cuina.

Per començar, amb la mongeta tendra del cuc hem preparat una crema freda, que ens mengem sola o bé, si volem causar un cop d’efecte, decorada amb algunes mongetes bullides i amb encenalls de pernil salat saltejats amb oli d’oliva. Amb els pebrots verds italians, els més grans i carnosos, hem preparat un parell de vegades una recepta de pebrot farcit de carn picada al forn que és per llepar-se els dits. Una mica entretinguda, això sí…

Amb les albergínies, per canviar una mica i no tornar a fer verdura farcida, hem optat per un pastís de carn picada al qual s’hi afegeix llimona, que li dóna un toc sorprenent, estiuenc, refrescant i molt peculiar.

I per últim, amb les bledes no sabíem pas què fer. I la Marta, la veïna de l’hort del costat, ens va dir que havia trobat una mina al web de La Tavella, una finca de producció i venda de verdura ecològica que tenia un apartat de receptes molt interessant. I d’allà en vam treure dues idees que hem acabat versionant: per una banda, un risotto deliciós de bledes amb pernil salat i bolets i, per l’altra, unes croquetes de bleda i lluç de les quals us quedem a deure la recepta.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.